Interjú Klányi Jánossal

Klányi Jánossal a birkózó szakosztály vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt hónapok eredményeiről és a jövőbeni célokról.

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy túl vagyunk a téli alapozáson, amit nagyon pozitívan értékelek. Véleményem szerint maximálisan sikerült teljesíteni a tervezett felkészülési programokat, de ezek természetesen a versenyeken fognak kiderülni, hogy mennyire igazolnak vissza minket.

A múlt héten zajlott az U23-as Európa-bajnokság Bukarestben, ahol Klányi Krisztofer az 5. helyen végzett. Hogy értékeled ezt a kimagasló eredményt?

Azt gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk rá. Krisztofer csodálatos munkát végez nap mint nap, hogy elérje céljait. A tavalyi EB-n egy súllyal feljebb indult, akkor 77 kg-ban volt harmadik helyezett, idén lejjebb ment, így 72kg-ban indult és ötödik helyezést ért el.
A mérkőzéseit nagyon jól kezdte, első két mérkőzését taktikusan, óriási technikai tudásának köszönhetően megnyerte.
Az elődöntőt sajnáljuk a legjobban, én azt gondolom, hogy ott nagyobb esélye volt az ukrán versenyző ellen nyerni, mint a török ellen a bronzéremért. Reálisan nézve nagyon kicsivel maradt le a döntőről. A török birkózó előtt azonban meg kellett hajolni, aki azért már előrébb tart egy picivel és idősebb is, de összességében azon a mérkőzésen is nagyon szépen helytállt Krisztofer.
Azt gondolom, hogy egy Európa-bajnokságról elhozni az ötödik helyezést egy csodálatos dolog. Leszűrtük a hibákat, amiket javítani fogunk az októberi világbajnokságig és gőzerővel készül, hogy minél szebb eredményt érjen el a közelgő VB-n is.

Minden korosztályban lezajlottak az első válogató versenyek, hogy szerepeltek a dorogi birkózók és mik a kilátások a jövőre nézve?

Igen, megvoltak az első válogatók, így sokkal tisztábban látjuk a dorogi srácok helyzetét a korosztályokon belül. Amit eddig előre elterveztünk, hogy hány válogatottunk lehet, az gyakorlatilag szinte pontosan megegyezik a valósan elért eredményekkel.
Hiányérzetünk 3 főnél van: Papp Barnabás, Mezei Dominik és Mezei Patrik.
Ugyan Mezei Patrik kivívta a válogatottságot, de később úgy döntött, hogy nem folytatja a birkózást. Ez óriási csalódás számunkra, de természetesen sok sikert kívánunk neki a civil életben.
A többiek, akik válogatókat nyertek saját korosztályukban, közülük szinte mindenki pontszerző, akár éremesélyes lehet az EB-n és VB-n, de egyelőre ne menjünk ennyire előre, most az Európa-bajnokság az elsődleges főverseny és nagyon bízom hasonló jó eredményekben, mint Krisztoferé volt.

  • U15-ös korosztályban az első válogatót nyerte Torda Regő.
  • U17-es korosztályban válogatót tudott nyerni Zóni Dániel és Szilágyi Dániel.
  • U17-es korosztályban lányok között válogatót tudott nyerni Kollár Alexandra.
  • U23-as korosztályban Klányi Krisztofer és Mezei Patrik.

Tehát összességében öt-hat fővel számoltunk, hogy válogatottak lehetnek idén, az gondolom, hogy a számításaink helyt álltak.

Április 15-én rendezik meg a XII. Fekete Gyémánt Kupa, milyen színvonalú versenyre lehet számítani és Dorogról hány birkózónak lehet majd szurkolni?

Újra nemzetközi versenyt rendezünk Dorogon. Nagy reményekkel állunk neki a megmérettetésnek, reméljük, hogy minél több ország fog eljönni. A verseny U17-es kötöttfogású válogató is lesz egyben, itt már be lehet biztosítani a válogatottságot. Reményeink szerint 10-12 országból fognak érkezni versenyzők, a verseny után pedig szeretnénk egy pár napos edzőtábort rendezni, várhatóan ezen is minél több ország fog részt venni. Szakosztályunkból 9-10 fő képviseli a dorogi színeket a Fekete Gyémánt Kupán, annak függvényében, hogy a jelenleg sérüléssel küszködő versenyzőink felépülek-e a verseny időpontjáig.

Sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Bábolnai emlékverseny

Véget ért a XIV. Nyerges Béla Emlékverseny Bábolnán. A 9 napon át tartó küzdelemben a következő végeredmény született a 120 gurításos versenyszámban: Gratulálunk az elért eredményhez!

Tovább olvasom »

Hazai forduló

Vasárnap Dorogon rendezték az U10 -es gyermekbajnokság fordulóját. Fenyvesi-Varga Elvira edző gondolatai: Az első mérkőzésünket az Esztergomi Oroszlánok Kézilabda Sport Club ellen játszottuk. Amolyan tipikus első mérkőzésnek megfelelő volt a

Tovább olvasom »

Kézilabda fordulók

Hétvégén U14-es és felnőtt csapatunk is pályára lépett. Vasárnap délelőtt, az idei első havazásban utaztak az u14-es kézis lányok Ácsra, az OGYB következő fordulójára.  Az első mérkőzés egy edzésnek beillő

Tovább olvasom »

Kempo Világbajnokság

A Dorogi Atlétikai Club kempo szakosztálya képviselte magát az 5. UWSKF (United World Sport Kempo Federation) világbajnokságán és France Open versenyén Franciaországban, a Lille közelében fekvő Bethune városában. . A

Tovább olvasom »

Utánpótlás sikerek

November 11-én második bajnoki fordulón vett részt az U12-es csapat Tatabányán. Bartl Eszter edző: Első mérkőzésünket Esztergomi Vitézek RAFC csapatával játszottunk. Jól kezdték a mérkőzést a lányok és az egész

Tovább olvasom »

Mátyás Gergő a Hónap Sportolója októberben!

A Dorogi Atlétikai Club minden hónapban díjazza az előző hónap legeredményesebb, legjobb teljesítményt nyújtott sportolóját. Célunk, hogy minél jobban népszerűsítsük szakosztályainkat és sportolóinkat. Az idei évben az Optic World-el kötött

Tovább olvasom »