Interjú Klányi Jánossal

Klányi Jánossal a birkózó szakosztály vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt hónapok eredményeiről és a jövőbeni célokról.

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy túl vagyunk a téli alapozáson, amit nagyon pozitívan értékelek. Véleményem szerint maximálisan sikerült teljesíteni a tervezett felkészülési programokat, de ezek természetesen a versenyeken fognak kiderülni, hogy mennyire igazolnak vissza minket.

A múlt héten zajlott az U23-as Európa-bajnokság Bukarestben, ahol Klányi Krisztofer az 5. helyen végzett. Hogy értékeled ezt a kimagasló eredményt?

Azt gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk rá. Krisztofer csodálatos munkát végez nap mint nap, hogy elérje céljait. A tavalyi EB-n egy súllyal feljebb indult, akkor 77 kg-ban volt harmadik helyezett, idén lejjebb ment, így 72kg-ban indult és ötödik helyezést ért el.
A mérkőzéseit nagyon jól kezdte, első két mérkőzését taktikusan, óriási technikai tudásának köszönhetően megnyerte.
Az elődöntőt sajnáljuk a legjobban, én azt gondolom, hogy ott nagyobb esélye volt az ukrán versenyző ellen nyerni, mint a török ellen a bronzéremért. Reálisan nézve nagyon kicsivel maradt le a döntőről. A török birkózó előtt azonban meg kellett hajolni, aki azért már előrébb tart egy picivel és idősebb is, de összességében azon a mérkőzésen is nagyon szépen helytállt Krisztofer.
Azt gondolom, hogy egy Európa-bajnokságról elhozni az ötödik helyezést egy csodálatos dolog. Leszűrtük a hibákat, amiket javítani fogunk az októberi világbajnokságig és gőzerővel készül, hogy minél szebb eredményt érjen el a közelgő VB-n is.

Minden korosztályban lezajlottak az első válogató versenyek, hogy szerepeltek a dorogi birkózók és mik a kilátások a jövőre nézve?

Igen, megvoltak az első válogatók, így sokkal tisztábban látjuk a dorogi srácok helyzetét a korosztályokon belül. Amit eddig előre elterveztünk, hogy hány válogatottunk lehet, az gyakorlatilag szinte pontosan megegyezik a valósan elért eredményekkel.
Hiányérzetünk 3 főnél van: Papp Barnabás, Mezei Dominik és Mezei Patrik.
Ugyan Mezei Patrik kivívta a válogatottságot, de később úgy döntött, hogy nem folytatja a birkózást. Ez óriási csalódás számunkra, de természetesen sok sikert kívánunk neki a civil életben.
A többiek, akik válogatókat nyertek saját korosztályukban, közülük szinte mindenki pontszerző, akár éremesélyes lehet az EB-n és VB-n, de egyelőre ne menjünk ennyire előre, most az Európa-bajnokság az elsődleges főverseny és nagyon bízom hasonló jó eredményekben, mint Krisztoferé volt.

  • U15-ös korosztályban az első válogatót nyerte Torda Regő.
  • U17-es korosztályban válogatót tudott nyerni Zóni Dániel és Szilágyi Dániel.
  • U17-es korosztályban lányok között válogatót tudott nyerni Kollár Alexandra.
  • U23-as korosztályban Klányi Krisztofer és Mezei Patrik.

Tehát összességében öt-hat fővel számoltunk, hogy válogatottak lehetnek idén, az gondolom, hogy a számításaink helyt álltak.

Április 15-én rendezik meg a XII. Fekete Gyémánt Kupa, milyen színvonalú versenyre lehet számítani és Dorogról hány birkózónak lehet majd szurkolni?

Újra nemzetközi versenyt rendezünk Dorogon. Nagy reményekkel állunk neki a megmérettetésnek, reméljük, hogy minél több ország fog eljönni. A verseny U17-es kötöttfogású válogató is lesz egyben, itt már be lehet biztosítani a válogatottságot. Reményeink szerint 10-12 országból fognak érkezni versenyzők, a verseny után pedig szeretnénk egy pár napos edzőtábort rendezni, várhatóan ezen is minél több ország fog részt venni. Szakosztályunkból 9-10 fő képviseli a dorogi színeket a Fekete Gyémánt Kupán, annak függvényében, hogy a jelenleg sérüléssel küszködő versenyzőink felépülek-e a verseny időpontjáig.

Sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Sikeres hétvégén vannak túl dartsosaink

Szombaton Dorogon cricket versenyt rendeztünk, ahol Miskolci Péter magabiztosan nyerte a tornát, ezzel értékes pontokat is szerzett. Szabó József a második, míg Kovács Dávid a harmadik helyen végzett. Gratulálunk! Vasárnap

Tovább olvasom »

Győzelem a véghajrában

Utolsó előtti fordulót Esztergomban rendezték meg az U12-es korosztály számára. Ezúttal a Tatbánya és Lébény csapata volt az ellenfél. Bartl Eszter edző értékelte a játéknapot: Már reggel éreztem a lányokon,

Tovább olvasom »

Utolsó előtti U14- es bajnoki forduló

U14-es csapatunk szombaton Mórra utazott, hogy a soron következő bajnoki fordulón ismét a Pilisvörösvár és Ács csapataival mérkőzzön meg. Pinczés Tímea edző értékelte a játéknapot: Már a melegítésnél látszott a

Tovább olvasom »

Küzdelem hazai pályán

Április 28- án hazai pályán fogadtuk a Pilisvörösvár és az Ács csapatát az Országos Gyermekbajnokság soron következő fordulójában. Pinczés Tímea edző értékelte a játéknapot: A vörösvári lányok ellen a kezdeti

Tovább olvasom »

Kempo utánpótlás verseny Szadán

Shorinji Toraken Ryu és Kurayfat Kempo Szövetség fővédnöksége alatt utánpótlás kempo kupát szervezett hétvégén a Fehér Tigris Szabadidő- és Sportegyesület Szada Kupa néven. A versenyen közel 140 fő mérettette meg

Tovább olvasom »

Tripla verseny

Április 27-28-án az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Jánosra emlékeztek az abonyi U17-es szabadfogású és női országos bajnokságon. Közel kétszáz kadét korú birkózó próbált szerencsét április utolsó szombatján az abonyi

Tovább olvasom »