Nagy változás a dorogi sportéletben!

Komoly megújuláson megy át a dorogi sportélet, ennek részleteiről sajtótalálkozón beszélgettünk Szekér Zoltán intézményvezetővel és Vig Attila egyesületi elnökkel.

Milyen változások történtek az elmúlt hetekben?

“Dorogi AC – egy régi név ami most újra él” , célunk volt, a hatékonyságnövelés és a fejlődés érdekében, hogy létrejöjjön egy nagy, több szakosztályt felölelő klub. A Dorogi Egyetértés Sportegyesület meglévő, kézilabda, teke, tenisz és természetjárás mellé, becsatlakozott a Dorogi Nehézatlétikai Club szakosztályai és új sportágként a darts is. A Dorogi Atlétikai Club, az egyesült szakosztályokkal, több mint 500 sportolóval folytatja a munkát 2022-től.

Szekér Zoltán – intézményvezető

Nem csak a szakosztályokban de az elnökségben is történtek változások.

Nagy hagyománya van városunkban a sportnak, amihez a szakemberek hosszú évek munkájával járultak hozzá. Ezúton is szeretném nekik megköszönni az alázatos munkájukat. Szeretném kiemelni Bíró Lászlót, aki a tekesport alapjait teremtette meg Dorogon. Slavoczki Ferencet, aki hosszú éveken át dolgozott a dorogi tenisz sportban. Puksa Ferencet, aki elnökként rengeteget tett a dorogi birkózásért, most azonban átadja helyét a következő generációnak. Köszönöm munkáját a természetjárók oszlopos tagjának és elnökének, Kardos Jenőnek.

Vig Attila, a Dorogi Atlétikai Club elnökét kérdeztük az átalakulsról és a szervezeti működésről.

Szervezett módon Dorogon 1914-ben alakult meg a Dorogi Atlétikai Club, ennek a hagyománynak az újragondolásán dolgoztunk az elmúlt hónapokban, ami a hétfői küldöttgyűlésen sikeresen újra megalakult immáron 9 szakosztállyal.

Vig Attila – Dorogi Atlétikai Club elnöke

Az egyesület arculatában, megjelenésében is változás lesz?

A mai kor követelményeinek megfelelően az arculatban is tervezünk változást, különösen figyelve a színekre, hiszen a piros – fekete mindig is jellemző volt a dorogi sportéletre.

Szekér Zoltán már említette a generációváltást, hogyan érinti az egyesületet?

Az elnökség átalakult, személyemben továbbra is elnökként szeretném segíteni az egyesület munkáját. Létrehoztunk egy új, alelnöki pozíciót, ahol a Dorogi Nehézatlétikai Club képviselteti majd magát. A további elnökségi tagok képviseletében pedig megjelenik a szabadidősport és a tenisz is.

Új sportágként jelenik meg az egyesületben a darts.

Évek óta szerveződik egy fiatal közösség, akik most az újjáalakult egyesületben szervezett módon tudják képviseli a darts sportágat városunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Ensi kupa

Szombaton a karate szakosztályunk Törökbálinton az Ensi kupán mérettette meg magát. A versenyt 8. alkalommal rendezték meg, sajnos ez a mostani már Shihan Halász Károly 6 danos karatemester emlékéről is

Tovább olvasom »

Csillogó érmek a válogatóversenyről

Az év első U17-es válogatóversenyén küzdöttek birkózóink Dunakeszin. A teljes hazai mezőnyön kívül külföldi versenyzők színesítették a versenyt. Dorogról 8 sportoló tette a kart. Eredmények: Kötöttfogás: Csapatversenyben: Női korosztályban: Gratulálunk!

Tovább olvasom »

Dóczi Botond a hónap sportolója februárban!

A Dorogi Atlétikai Club minden hónapban díjazza az előző hónap legeredményesebb, legjobb teljesítményt nyújtott sportolóját. Célunk, hogy minél jobban népszerűsítsük szakosztályainkat és sportolóinkat. Az idei évben az Optic World-el kötött sikeres együttműködésnek

Tovább olvasom »

Klányi Krisztofer 5. az U23-as EB-n!

Sajnos a török Toprak 7-0-ra legyőzte Krisztofert a bukaresti U23-as Európa-bajnokság kötöttfogású 72 kilogrammos bronzmérkőzésén. Krisz az előző napon litván és lengyel ellenfelét múlta felül. A döntőbe jutásért ukrán ellenfelétől

Tovább olvasom »

Hétvégi kézilabda eredmények

A hétvége első napján került sor az U13-as bajnokság soron következő fordulójára Tatabányán az Árpád Gimnázium Tornacsarnokában. Az elmúlt hetek, hónapok kemény munkájának meg lett az eredménye. A lányok mind

Tovább olvasom »

Új szakosztályvezető, új tervek!

Márciustól új szakosztályvezetővel folytatódik a munka kick-box szakosztályunknál, Puksa Ferenccel beszélgettünk a tervekről. 1. Hogy jött a lehetőség, miért vetted át a kick-box szakosztály vezetését? Személyes kötődés (Luca lányom versenyszerűen kick-boxol, jómagam

Tovább olvasom »