Nagy változás a dorogi sportéletben!

Komoly megújuláson megy át a dorogi sportélet, ennek részleteiről sajtótalálkozón beszélgettünk Szekér Zoltán intézményvezetővel és Vig Attila egyesületi elnökkel.

Milyen változások történtek az elmúlt hetekben?

“Dorogi AC – egy régi név ami most újra él” , célunk volt, a hatékonyságnövelés és a fejlődés érdekében, hogy létrejöjjön egy nagy, több szakosztályt felölelő klub. A Dorogi Egyetértés Sportegyesület meglévő, kézilabda, teke, tenisz és természetjárás mellé, becsatlakozott a Dorogi Nehézatlétikai Club szakosztályai és új sportágként a darts is. A Dorogi Atlétikai Club, az egyesült szakosztályokkal, több mint 500 sportolóval folytatja a munkát 2022-től.

Szekér Zoltán – intézményvezető

Nem csak a szakosztályokban de az elnökségben is történtek változások.

Nagy hagyománya van városunkban a sportnak, amihez a szakemberek hosszú évek munkájával járultak hozzá. Ezúton is szeretném nekik megköszönni az alázatos munkájukat. Szeretném kiemelni Bíró Lászlót, aki a tekesport alapjait teremtette meg Dorogon. Slavoczki Ferencet, aki hosszú éveken át dolgozott a dorogi tenisz sportban. Puksa Ferencet, aki elnökként rengeteget tett a dorogi birkózásért, most azonban átadja helyét a következő generációnak. Köszönöm munkáját a természetjárók oszlopos tagjának és elnökének, Kardos Jenőnek.

Vig Attila, a Dorogi Atlétikai Club elnökét kérdeztük az átalakulsról és a szervezeti működésről.

Szervezett módon Dorogon 1914-ben alakult meg a Dorogi Atlétikai Club, ennek a hagyománynak az újragondolásán dolgoztunk az elmúlt hónapokban, ami a hétfői küldöttgyűlésen sikeresen újra megalakult immáron 9 szakosztállyal.

Vig Attila – Dorogi Atlétikai Club elnöke

Az egyesület arculatában, megjelenésében is változás lesz?

A mai kor követelményeinek megfelelően az arculatban is tervezünk változást, különösen figyelve a színekre, hiszen a piros – fekete mindig is jellemző volt a dorogi sportéletre.

Szekér Zoltán már említette a generációváltást, hogyan érinti az egyesületet?

Az elnökség átalakult, személyemben továbbra is elnökként szeretném segíteni az egyesület munkáját. Létrehoztunk egy új, alelnöki pozíciót, ahol a Dorogi Nehézatlétikai Club képviselteti majd magát. A további elnökségi tagok képviseletében pedig megjelenik a szabadidősport és a tenisz is.

Új sportágként jelenik meg az egyesületben a darts.

Évek óta szerveződik egy fiatal közösség, akik most az újjáalakult egyesületben szervezett módon tudják képviseli a darts sportágat városunkban.

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Bábolnai emlékverseny

Véget ért a XIV. Nyerges Béla Emlékverseny Bábolnán. A 9 napon át tartó küzdelemben a következő végeredmény született a 120 gurításos versenyszámban: Gratulálunk az elért eredményhez!

Tovább olvasom »

Hazai forduló

Vasárnap Dorogon rendezték az U10 -es gyermekbajnokság fordulóját. Fenyvesi-Varga Elvira edző gondolatai: Az első mérkőzésünket az Esztergomi Oroszlánok Kézilabda Sport Club ellen játszottuk. Amolyan tipikus első mérkőzésnek megfelelő volt a

Tovább olvasom »

Kézilabda fordulók

Hétvégén U14-es és felnőtt csapatunk is pályára lépett. Vasárnap délelőtt, az idei első havazásban utaztak az u14-es kézis lányok Ácsra, az OGYB következő fordulójára.  Az első mérkőzés egy edzésnek beillő

Tovább olvasom »

Kempo Világbajnokság

A Dorogi Atlétikai Club kempo szakosztálya képviselte magát az 5. UWSKF (United World Sport Kempo Federation) világbajnokságán és France Open versenyén Franciaországban, a Lille közelében fekvő Bethune városában. . A

Tovább olvasom »

Utánpótlás sikerek

November 11-én második bajnoki fordulón vett részt az U12-es csapat Tatabányán. Bartl Eszter edző: Első mérkőzésünket Esztergomi Vitézek RAFC csapatával játszottunk. Jól kezdték a mérkőzést a lányok és az egész

Tovább olvasom »

Mátyás Gergő a Hónap Sportolója októberben!

A Dorogi Atlétikai Club minden hónapban díjazza az előző hónap legeredményesebb, legjobb teljesítményt nyújtott sportolóját. Célunk, hogy minél jobban népszerűsítsük szakosztályainkat és sportolóinkat. Az idei évben az Optic World-el kötött

Tovább olvasom »