Nagy változás a dorogi sportéletben!

Komoly megújuláson megy át a dorogi sportélet, ennek részleteiről sajtótalálkozón beszélgettünk Szekér Zoltán intézményvezetővel és Vig Attila egyesületi elnökkel.

Milyen változások történtek az elmúlt hetekben?

“Dorogi AC – egy régi név ami most újra él” , célunk volt, a hatékonyságnövelés és a fejlődés érdekében, hogy létrejöjjön egy nagy, több szakosztályt felölelő klub. A Dorogi Egyetértés Sportegyesület meglévő, kézilabda, teke, tenisz és természetjárás mellé, becsatlakozott a Dorogi Nehézatlétikai Club szakosztályai és új sportágként a darts is. A Dorogi Atlétikai Club, az egyesült szakosztályokkal, több mint 500 sportolóval folytatja a munkát 2022-től.

Szekér Zoltán – intézményvezető

Nem csak a szakosztályokban de az elnökségben is történtek változások.

Nagy hagyománya van városunkban a sportnak, amihez a szakemberek hosszú évek munkájával járultak hozzá. Ezúton is szeretném nekik megköszönni az alázatos munkájukat. Szeretném kiemelni Bíró Lászlót, aki a tekesport alapjait teremtette meg Dorogon. Slavoczki Ferencet, aki hosszú éveken át dolgozott a dorogi tenisz sportban. Puksa Ferencet, aki elnökként rengeteget tett a dorogi birkózásért, most azonban átadja helyét a következő generációnak. Köszönöm munkáját a természetjárók oszlopos tagjának és elnökének, Kardos Jenőnek.

Vig Attila, a Dorogi Atlétikai Club elnökét kérdeztük az átalakulsról és a szervezeti működésről.

Szervezett módon Dorogon 1914-ben alakult meg a Dorogi Atlétikai Club, ennek a hagyománynak az újragondolásán dolgoztunk az elmúlt hónapokban, ami a hétfői küldöttgyűlésen sikeresen újra megalakult immáron 9 szakosztállyal.

Vig Attila – Dorogi Atlétikai Club elnöke

Az egyesület arculatában, megjelenésében is változás lesz?

A mai kor követelményeinek megfelelően az arculatban is tervezünk változást, különösen figyelve a színekre, hiszen a piros – fekete mindig is jellemző volt a dorogi sportéletre.

Szekér Zoltán már említette a generációváltást, hogyan érinti az egyesületet?

Az elnökség átalakult, személyemben továbbra is elnökként szeretném segíteni az egyesület munkáját. Létrehoztunk egy új, alelnöki pozíciót, ahol a Dorogi Nehézatlétikai Club képviselteti majd magát. A további elnökségi tagok képviseletében pedig megjelenik a szabadidősport és a tenisz is.

Új sportágként jelenik meg az egyesületben a darts.

Évek óta szerveződik egy fiatal közösség, akik most az újjáalakult egyesületben szervezett módon tudják képviseli a darts sportágat városunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Darts sikerek

Darts szakosztályunk versenyzői aktívan töltötték a novembert. Eredmények: Táti liga 9. forduló Táti liga 10. forduló 2022.11.15 Pilisvörösvár: Aranyló open Darts liga : 2022.11.18 Pilisvörösvár: Aranyló amatőr Darts liga :

Tovább olvasom »

Eger kupa

A Dorogi Atlétikai Klub kempo szakosztályát Gazda Zsolt képviselte a 16. Eger kupán, ami akempo szövetségek országos felnőtt bajnokságának tekinthető. Versenyzőnk pusztakezes viadalban 2. helyezést, míg B-viadalban 1. helyezést ért

Tovább olvasom »

Molnár Zara a hónap sportolója októberben!

A Dorogi Atlétikai Club minden hónapban díjazza az előző hónap legeredményesebb, legjobb teljesítményt nyújtott sportolóját. Célunk, hogy minél jobban népszerűsítsük szakosztályainkat és sportolóinkat. Zara az utóbbi időben nagyon intenzív edzésbe kezdett. Szinte

Tovább olvasom »

Dorogi teniszsiker

November 20-án az Autumn Slam országos teniszversenynek a budapesti Muskétás Teniszcentrum adott otthont, ahol a dorogi Flórián Márk a svéd-magyar kettős állampolgárságú Besser Ferenccel párban megnyerte az összecsapást. Az amatőr teniszverseny sorozat 4 nagy versenynek az egyike. 18 páros

Tovább olvasom »

Csapatbajnoki hétvége

Kétnapos csapatbajnoki dömpinget rendezett az ESMTK birkózó szakosztálya a Kruj Iván Sportcsarnokban Pesterzsébeten. Két nap alatt, két korosztály, két fogásnemben mérte össze tudását. Szombaton tizennyolc U15-ös csapat kötöttfogásban küzdött meg

Tovább olvasom »

Európa Bajnokság

November 5-6-án a lengyelországi Mysleniceben zajlott a 19. súlycsoport nélküli Európa Bajnokság közel 600 versenyző részvételével.  Egyesületünket 4 fő képviselte – Tamási Kristóf, Bartus Lili, Mátyás Gergő, Feczkó Márton. Tamási

Tovább olvasom »