Interjú Klányi Jánossal

Klányi Jánossal a birkózó szakosztály vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt hónapok eredményeiről és a jövőbeni célokról.

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy túl vagyunk a téli alapozáson, amit nagyon pozitívan értékelek. Véleményem szerint maximálisan sikerült teljesíteni a tervezett felkészülési programokat, de ezek természetesen a versenyeken fognak kiderülni, hogy mennyire igazolnak vissza minket.

A múlt héten zajlott az U23-as Európa-bajnokság Bukarestben, ahol Klányi Krisztofer az 5. helyen végzett. Hogy értékeled ezt a kimagasló eredményt?

Azt gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk rá. Krisztofer csodálatos munkát végez nap mint nap, hogy elérje céljait. A tavalyi EB-n egy súllyal feljebb indult, akkor 77 kg-ban volt harmadik helyezett, idén lejjebb ment, így 72kg-ban indult és ötödik helyezést ért el.
A mérkőzéseit nagyon jól kezdte, első két mérkőzését taktikusan, óriási technikai tudásának köszönhetően megnyerte.
Az elődöntőt sajnáljuk a legjobban, én azt gondolom, hogy ott nagyobb esélye volt az ukrán versenyző ellen nyerni, mint a török ellen a bronzéremért. Reálisan nézve nagyon kicsivel maradt le a döntőről. A török birkózó előtt azonban meg kellett hajolni, aki azért már előrébb tart egy picivel és idősebb is, de összességében azon a mérkőzésen is nagyon szépen helytállt Krisztofer.
Azt gondolom, hogy egy Európa-bajnokságról elhozni az ötödik helyezést egy csodálatos dolog. Leszűrtük a hibákat, amiket javítani fogunk az októberi világbajnokságig és gőzerővel készül, hogy minél szebb eredményt érjen el a közelgő VB-n is.

Minden korosztályban lezajlottak az első válogató versenyek, hogy szerepeltek a dorogi birkózók és mik a kilátások a jövőre nézve?

Igen, megvoltak az első válogatók, így sokkal tisztábban látjuk a dorogi srácok helyzetét a korosztályokon belül. Amit eddig előre elterveztünk, hogy hány válogatottunk lehet, az gyakorlatilag szinte pontosan megegyezik a valósan elért eredményekkel.
Hiányérzetünk 3 főnél van: Papp Barnabás, Mezei Dominik és Mezei Patrik.
Ugyan Mezei Patrik kivívta a válogatottságot, de később úgy döntött, hogy nem folytatja a birkózást. Ez óriási csalódás számunkra, de természetesen sok sikert kívánunk neki a civil életben.
A többiek, akik válogatókat nyertek saját korosztályukban, közülük szinte mindenki pontszerző, akár éremesélyes lehet az EB-n és VB-n, de egyelőre ne menjünk ennyire előre, most az Európa-bajnokság az elsődleges főverseny és nagyon bízom hasonló jó eredményekben, mint Krisztoferé volt.

  • U15-ös korosztályban az első válogatót nyerte Torda Regő.
  • U17-es korosztályban válogatót tudott nyerni Zóni Dániel és Szilágyi Dániel.
  • U17-es korosztályban lányok között válogatót tudott nyerni Kollár Alexandra.
  • U23-as korosztályban Klányi Krisztofer és Mezei Patrik.

Tehát összességében öt-hat fővel számoltunk, hogy válogatottak lehetnek idén, az gondolom, hogy a számításaink helyt álltak.

Április 15-én rendezik meg a XII. Fekete Gyémánt Kupa, milyen színvonalú versenyre lehet számítani és Dorogról hány birkózónak lehet majd szurkolni?

Újra nemzetközi versenyt rendezünk Dorogon. Nagy reményekkel állunk neki a megmérettetésnek, reméljük, hogy minél több ország fog eljönni. A verseny U17-es kötöttfogású válogató is lesz egyben, itt már be lehet biztosítani a válogatottságot. Reményeink szerint 10-12 országból fognak érkezni versenyzők, a verseny után pedig szeretnénk egy pár napos edzőtábort rendezni, várhatóan ezen is minél több ország fog részt venni. Szakosztályunkból 9-10 fő képviseli a dorogi színeket a Fekete Gyémánt Kupán, annak függvényében, hogy a jelenleg sérüléssel küszködő versenyzőink felépülek-e a verseny időpontjáig.

Sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További hírek

Bajnoki rajt

Az augusztus eleji egyéni edzések után, a hónap közepétől együtt készült az U14-es csapat a 2023/ 2024-es bajnoki rajtra.  Pinczés Tímea edző gondolatai a mérkőzésekről: Az első meccset a Pilisvörösvár

Tovább olvasom »

Karcz Jenő a Hónap Sportolója augusztusban!

A Dorogi Atlétikai Club minden hónapban díjazza az előző hónap legeredményesebb, legjobb teljesítményt nyújtott sportolóját. Célunk, hogy minél jobban népszerűsítsük szakosztályainkat és sportolóinkat. Az idei évben az Optic World-el kötött

Tovább olvasom »

Nemzetközi edzőtábor

A Dorogi Atlétikai Club kempo szakosztályának kiemelt versenyzői idén nemzetközi edzőtáborban készültek. A Nagyszalontai kemposok Bogavölgyében tartottak 6 napos edzőtábort. A mesés környezetben a sportolók fontos tapasztalatokat is szereztek. Vezető

Tovább olvasom »

Új sportmenedzser a Dorogi AC élén

Gula Gabriella személyében új sportmenedzsert választottak a Dorogi Atlétikai Clubnál. A Dorogi Medence Regionális Hírportál őt a munkásságáról és a jövőbeni terveiről kérdezte. – Korábban Korpási Bálint volt a sportmenedzser,

Tovább olvasom »

Elkezdődött a versenyszezon!

Három hónapos nyári szünetet követően végre folytatódott a 2023. évi versenyszezon, ráadásul rögtön egy fontos országos bajnoksággal. A május 28-ai, pesterzsébeti U15-ös szabadfogású csapatbajnokságot három országos birkózóverseny nélküli hónap követett.

Tovább olvasom »

Szezonnyitó buli

Szeptember 2-án péntek este a Dorogi Sportcsarnokban rendezte kézilabda szakosztályunk az U9-U12-es korú kézilabdások szezonnyitó ottalvós buliját. A programon közel 70 kisgyerek, a csapatok edzői és a felnőtt csapat tagjai

Tovább olvasom »